Zicht op Woordblind


                   Zicht op Woordblind
Dit is Tim. Tim beschrijft in dit verhaal de dag op school dat er een nieuwe meester, Klaas, komt en hij ontdekt dat hij niet dom is, maar hoe het leren met hulp van de 'tovertrucjes' van de meester veel makkelijker wordt!

Lees hier het verhaal van Tim!

Wil je ook kinderen als Tim helpen met makkelijker leren? Volg dan de cursus 'Zicht op Woordblind'! Heb je nog geen ervaring met spiertesten, kijk dan hier voor een introductiecursus!

In de cursus 'Zicht op Woordblind' worden leerproblemen op een andere manier benaderd en veranderd met gebruikmaking van Educatieve Kinese. Deze methode is speciaal gericht op het overwinnen, of tenminste adequater omgaan met leer- en leefproblemen die gerelateerd zijn aan stress-situaties die ontstaan wanneer een mens belemmerd wordt in zijn eigen stijl van leren.

Met behulp van spiertesten wordt bekeken welke (leer)activiteiten stress opleveren, hoe iemands persoonlijkheidsstructuur (dominantiepatroon) is, dus hoe hij of zij informatie verwerkt, hoe zijn of haar leerstijl is en welke consequenties dat heeft voor het goed kunnen verwerken van informatie. Het leert je veel over hoe jij zelf informatie verwerkt en na afloop van deze cursus kun je in de praktijk ook anderen helpen hier inzicht in te krijgen! En naast inzicht, bied je ondersteuning om tot betere leerresultaten te komen.


Toch is deze cursus niet alleen geschikt voor het werken met kinderen: ook volwassenen kunnen veel baat hebben bij deze werkwijze. Wanneer je weet hoe je persoonlijkheidsstructuur (dominantiepatroon) is, en wat er gebeurt in je brein en in je lijf bij stress, begrijp je jezelf beter: waarom je moeite hebt met concentratie, geheugen, je doelen bereiken en waarom je je vaak onzeker voelt of faalangstig bent. 
Bewegingsoefeningen en andere technieken zorgen dat je weer verder kunt als je bent vastgelopen!

 

In deze cursus leer je deze methode toe te passen in de praktijk. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • specifieke voortesten (voorbereidende handelingen) en spiertesten
  • de rol van linker- en rechterhersenhelft bij het verwerken van informatie
  • bepalen van de  persoonlijkheidsstructuur/ dominantiepatroon/leerstijlen
  • Body Brein Stress-testschema voor o.a. lezen, rekenen en schrijven
  • werken met het oefen- en correctieschema
  • inzicht in houding, beweging en co√∂rdinatie
  • bewegingsoefeningen voor thuis en op school
  • de invloed van voeding(sallergie) op het leren en voedingsadviezen geven ter verbetering van leerprestaties
  • Aantal lesuren: 24
  • Vereiste vooropleiding: Touch for Health 2 of Kunst van het Spiertesten special

 

 Wil je deze cursus volgen? Kijk bij cursusdata naar organiserende instructeurs en geplande cursussen.